Vaccin eficient anti-SIDA, posibil prin analizarea primelor reactii ale organismului

0
180

Investigarea primelor reactii ale organismului, dupa contractarea virusului HIV, ar putea sa conduca la producerea unui vaccin eficient impotiva maladiei SIDA, potrivit specialistilor de la reputatul Institut Pasteur.

Francoise-Barre Sinoussi, laureata a Premiului Nobel pentru medicina in 2008, pentru descoperirea virusului HIV, a declarat ca organismul reactioneaza intr-o maniera specifica si extrem de rapid, dupa ce a fost infectat cu virusul HIV. in cadrul conferintei organizate cu prilejul Zilei Internationale a luptei impotriva maladiei SIDA (1 decembrie), Francoise-Barre Sinoussi a sustinut ca raspunsul organismului uman la nivel celular este aproape instantaneu si ar putea reprezenta cheia pentru descoperirea unui vaccin eficient. Vaccinul ar putea impiedica virusul HIV sa puna stapanire pe organism si sa se transforme intr-o afectiune care distruge sistemul imunitar. „Totul se decide la foarte putin timp dupa expunerea la virus, este vorba de un interval de doar cateva zile”, a justificat cercetatoarea franceza.

Laureata Premiului Nobel pentru descoperirea virusului HIV, a completat ca vaccinurile „conventionale” nu sunt suficiente pentru combaterea virusului HIV. Acesta este un retrovirus, care are capacitatea de a introduce secvente din propriul lui cod genetic in structura lantului ADN al celulei gazda. De asemenea, specialistii de la Institutul Pasteur au sustinut ca cercetatorii trebuie sa conlucreze, pentru identificarea unor tratamente eficiente impotriva bolilor infectioase.

Articolul precedentCele mai mari nume din medicina romaneasca, la Gala SanatateaTV!
Articolul următorSocietatea Romana de Cardiologie a primit Premiul pentru cea mai dinamica societate medicala!