UPDATE Incendiu Spitalul Nicolae Robănescu: Toți cei 110 copii au fost transferați în siguranță la Spitalul Marie Curie

0
147

Ministerul Sănătății transmite că în urma incidentului care a dus la explozia unui generator la Spitalul de copii Robănescu nu s-au înregistrat victime.

Toți cei 110 de copii au fost transferați în siguranță la Spitalul Marie Curie, aflat în apropiere. În momentul de față toți copiii sunt repartizați pe secții, anunță sursa citată.

”In această seară a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de recuperare pentru copii Robănescu, motiv pentru care spitalul a fost alimentat de generator mai mult de 1 ora. În momentul revenirii energiei electrice în rețea transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere. Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranta copiilor internați, a aparținătorilor acestora. Operațiunea s-a desfășurat sub coordoarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv. Ministrul Sănătății este in legătură permanenta cu conducerile celor doua spitale pentru asigurarea transferului în siguranță al pacienților la Marie Curie, care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgente pana la rezolvarea situației. Vom reveni cu alte detalii mâine dimineață”, potrivit Ministerului Sănătății.

Articolul precedentExplozie, urmată de un incendiu la un transformator din curtea Spitalului Nicolae Robănescu. 110 copii au fost evacuați
Articolul următorUPDATE: Incendiul izbucnit la un transformator din curtea Spitalului Nicolae Robănescu a fost lichidat