UPDATE Incendiu la un spital dedicat COVID-19 din Bagdad: Crește numărul persoanelor decedate

0
42

UPDATE: Cel puţin 82 de persoane au murit duminică dimineaţa într-un incendiu care a distrus un spital din Bagdad dedicat pacienţilor bolnavi de COVID-19, potrivit unui nou bilanţ în creştere al acestei tragedii, informează AFP şi dpa.

Potrivit noului bilanţ, furnizat de Ministerul de Interne irakian, „82 de persoane au fost ucise şi 110 au fost rănite” în incendiu.

Doar cu o oră înainte de anunţul ministerului citat, un responsabil irakian anunţa decesul a 58 de persoane, dintre care 28 erau conectaţi la ventilatoare. Acest bilanţ făcut public de Ali al-Bayati, membru al Comisiei guvernamentale pentru drepturile omului, a fost primul furnizat de o sursă oficială.

Ad in title

Știre inițială: Cel puţin 23 de persoane au murit în urma unui incendiu declanşat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică într-o unitate de terapie intensivă pentru bolnavi de COVID-19 la un spital din Bagdad.

Incendiul a fost cauzat de tuburi cu oxigen „depozitate fără a se respecta condiţiile de securitate” , anunţă AFP, citând surse medicale.

De asemenea, alte zeci de persoane au fost rănite la incendiul produs la spitalul Ibn Khatib.

La secţia de terapie intensivă se aflau 30 de persoane, notează BBC.

De la începutul pandemiei, în Irak s-au înregistrat 1,025,288 de cazuri de contaminare cu coronavirus şi 15,217 de decese.

Articolul precedentCadru medical al unui spital privat din Constanța, găsit decedat în unitatea sanitară
Articolul următorO nouă tranșă de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca va ajunge, luni, în România