UNICEF solicită să intervină cu echipament medical în sprijinul copiilor afectați de bombardamentele asupra Fâșiei Gaza

0
437
Foto: UNICEF
Alimentele, apa, combustibilul și proviziile medicale sunt pe punctul de a se termina în Gaza:  „Pentru a satisface nevoile uriașe, UNICEF și alte agenții ONU au trimis provizii în Egipt lângă punctul de trecere în Gaza. Avem nevoie de o pauză umanitară imediată pentru a asigura livrarea nestingherită și sigură de produse salvatoare copiilor și familiilor nevoiașe” – este apelul repetat în ultimele zile transmis de reprezentanții forului internațional.
Sub presiunea tragediilor din teritoriile ocupate afectate de bombardamente, apelurile UNICEF se întețesc:
„Proviziile UNICEF sunt pregătite și gata de plecare pentru copiii din Gaza. Acestea includ apă, kituri de igienă, latrine mobile, pături termice, tablete de purificare a apei, medicamente și echipamente medicale. Avem nevoie de acces nestingherit și livrarea în siguranță a proviziilor salvatoare. Nevoile sunt imense. Timpul trece.”
„La începutul acestei săptămâni, rezervoarele de apă UNICEF au distribuit apă potabilă familiilor din guvernoratul Rafah, sudul Fâșiei Gaza. Majoritatea sistemelor de apă de aici au fost puternic afectate de război și apa curată se epuizează. La fel și proviziile noastre.
UNICEF a trimis provizii de apă și salubritate în Egipt, lângă trecerea spre Gaza, dar avem nevoie de o pauză umanitară imediată și acces urgent pentru a asigura livrarea în siguranță copiilor și familiilor nevoiașe” – sunt doar câteva dintre avertismentele transmise de oficiali.

Declarația directorului executiv al UNICEF, Catherine Russell, cu privire la decesele și rănile copiilor din Spitalul Al Ahli

„Sunt îngrozită de decesele și rănile raportate ale copiilor și femeilor în urma atacului asupra spitalului Al Ahli din Fâșia Gaza, din această seară. În timp ce detaliile încă apar iar cadavrele sunt încă numărate, scenele de la sol sunt devastatoare” a transmis directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell, cu privire la decesele și rănile copiilor din Spitalul Al Ahli.

„Acest lucru subliniază impactul mortal pe care acest război în desfășurare îl are asupra copiilor și familiilor. În doar 11 zile, sute de copii și-au pierdut viața în mod tragic – fără a include decesele de astăzi – și alte mii au fost răniți și peste 300.000 de copii au fost strămutați din casele lor” – a precizat aceasta.

„Atacurile asupra civililor și asupra infrastructurii civile, precum spitalele, sunt inacceptabile și trebuie să înceteze acum. UNICEF își reiterează pledoaria urgentă pentru încetarea imediată a ostilităților, asigurând protecția copiilor împotriva vătămării și facilitând accesul în siguranță și în timp util al ajutorului umanitar pentru cei nevoiași. Fiecare copil, pretutindeni, merită pace” – a subliniat oficialul.

UNICEF activează în unele dintre cele mai dificile locuri din lume pentru a ajunge la cei mai dezavantajați copii din lume. În peste 190 de țări și teritorii, lucrăm pentru fiecare copil, de pretutindeni, pentru a construi o lume mai bună pentru toată lumea” – susține organizația.
Articolul precedent„Record” la UMF Cluj-Napoca: Meniul unui medicinist, de trei ori mai ieftin decât cel al unui parlamentar
Articolul următorStrategiile de sănătate, de vaccinare şi de limitare a infecţiilor nosocomiale pentru perioada 2023-2030, aprobate de Guvern