La Ministerul Sanatatii au continuat dezbaterile pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea si functionarea sistemului sanitar. in data de 22 februarie 2012, reprezentantii Ministerului Sanatatii s-au intalnit cu reprezentantii Uniuni Nationale a Consiliilor Judetene din Romania, potrivit unui comunicat de presa transmis Sanatatea TV.

Reprezentantii Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania considera ca definirea pachetului de baza reprezinta principala problema pe care viitoarea lege a Sanatatii trebuie sa o stabileasca. De asemenea acestia sunt de parere ca pachetul de baza ar trebui definit sub forma unei liste negative. Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania a propus ca spitalele sa fie organizate sub forma institutiilor publice cu autofinantare.

Dezbaterile pe tema elaborarii proiectului de act normativ privind organizarea si functionarea sistemului sanitar vor continua, conform calendarului de consultari afisat pe pagina de web a Ministerului Sanatatii.