Un robot medical a fost creat în Malaezia pentru supravegherea pacienţilor cu COVID-19

0
36

Un robot în forma unui butoi pe roţi a fost creat de o echipă de oameni de ştiinţă din Malaezia pentru a face vizite în secţiile spitalelor unde sunt internaţi pacienţi cu coronavirus, reducându-se astfel riscul de infectare al personalului sanitar.

„Medibot” este un robot de culoare albă, de 1,5 metri înălţime, echipat cu o cameră de luat vederi şi un ecran prin care pacienţii pot comunica de la distanţă cu medicii, informează luni France24, citată de Agerpres.

Robotul, inventat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Islamică Internaţională din Malaezia, este de asemenea dotat cu un dispozitiv pentru verificarea de la distanţă a temperaturii corporale a pacienţilor.

Ad in title

Scopul acestuia este de a ajuta asistenţii medicali şi medicii care lucrează în secţiile cu persoane infectate cu coronavirus să se distanţeze social, a declarat pentru AFP Zulkifli Zainal Abidin, membru al echipei aflată în spatele invenţiei.

Robotul a costat aproximativ 15.000 de ringgit (3.500 de dolari), iar universitatea intenţionează să îl testeze în curând în propriul spital privat, care nu tratează pacienţii infectaţi cu acest virus, a spus Zulkifli.

Dacă experimentul va avea succes, oamenii de ştiinţă speră ca robotul să fie folosit în spitalele publice unde sunt internate persoane cu COVID-19.

Malaezia a raportat 4.683 de cazuri de coronavirus, dintre care 76 de decese.

Din Thailanda până în Israel, roboţii sunt folosiţi în lupta împotriva coronavirusului. Astfel de roboţi sunt din ce în ce mai apreciaţi, fiind consideraţi campioni rapizi, eficienţi şi rezistenţi la contagiune în războiul contra virusului.

Articolul precedentPreședintele Franței a anunțat prelungirea măsurilor de izolare până pe 11 mai
Articolul următorRaed Arafat: Mai avem un pic până trecem hopul