Raed Arafat: Mai avem un pic până trecem hopul

0
43

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a spus că “mai avem un pic până trecem hopul” şi ar trebui ca măsurile de distanţare socială să fie respectate în continuare.

Raed Arafat a precizat că se va face o evaluarea a situaţiei după Paşte pentru a vedea dacă măsurile de distanţare socială ar putea fi relaxate puţin.

„Depinde cum evoluăm – din cauza asta am insistam noi mult la respectarea regulilor. Am început cam cu acelaşi număr de cazuri ca al Spaniei şi vedeţi că România a evoluat mai bine, dar am luat nişte măsuri mai rapide de distanţare socială. E normal că sunt neplăcute şi nu rămân fără impact. (…)  Mai avem un pic până trecem hopul şi sper să nu ne lăsăm în ultima perioadă. Dacă mai respectăm măsurile care sunt în vigoare acum, fără să fie înăsprite, dar respectate şi să trecem prin perioada Paştelui respectând aceste măsuri, e posibil ca după asta, în funcţie de cum evoluează lucrurile – pentru că va necesită câteva zile după perioada Paştelui să vedem dacă este vreun impact – şi dacă vedem că numărul cazurilor rămâne stabil sau începe să scadă, cu siguranţă vor începe să fie luate măsuri treptate de relaxare”, a declarant Raed Arafat, la un post de televiziune.

Ad in title

În ceea ce privește numărul deceselor, Arafat susține că acesta este mare.

”Decesele sunt multe, au depăşit 300, dar comparativ cu alte ţări numărul este încă mic şi sper să-l păstrăm aşa. Depinde de cum vorm acţiona şi cum ne vom comporta în următoarea perioadă”, a mai afirmat Raed Arafat

Secretarul de stat a adăugat că şi-ar dori ca restricţiile să fie îndepărtate cât mai curând.

”Sper să vedem acest lucru cât mai repede, dar să dau o dată exactă acum este imposibil pentru că încă nu ştim dacă într-adevăr am atins vârful şi începem să scădem”, a mai spus Arafat.

Articolul precedentUn robot medical a fost creat în Malaezia pentru supravegherea pacienţilor cu COVID-19
Articolul următorIohannis, așteptat să emită decretul de prelungire a stării de urgenţă cu încă 30 de zile