Un număr record de noi infectări cu virusul SARS-CoV-2 a fost înregistrat în Marea Britanie a înregistrat un record absolut de noi infectări cu SARS-CoV-2, 41.000 de cazuri noi fiind semnalate de autoritățile sanitare britanice în ultimele 24 de ore.

Experții își exprimă îngrijorarea asupra faptului că acest număr record ar putea fi depășit în zilele următoare. În același timp, autoritățile sanitare au atenționat că recordul are la bază noua tulpină a virusului.

În acest moment, în spitalele britanice sunt tratați peste 20.400 de pacienți cu COVID-19, cu mult peste vârful din luna aprilie, când au fost tratați 19.000 de pacienți în spitale.

Pe de altă parte, un studiu al London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM) arată că Marea Britanie ar trebui să vaccineze 2.000.000 de persoane pe săptămână pentru a preveni un al treilea val de COVID-19, scrie Reuters.

Noul coronavirus este responsabil în Marea Britanie de peste 71.000 de decese.

Concluziile studiului mai arată că în lipsa unei lansări substanțiale a vaccinării anti-COVID-19, numărul de cazuri noi de îmbolnăvire, numărul spitalizărilor și al internărilor în terapie intensive, precum și al deceselor în 2021 ar putea depăși pe cele din 2020, mai scrie Reuters.