Un vaccin care micsoreaza si distruge tumorile canceroase a fost creat de oamenii de stiinta, ca remediu impotriva cancerului la san, cancerului ovarian, de prostata, de pancreas si de colon, se arata intr-un studiu.

Vaccinul a fost testat pe soareci si a dat rezultate favorabile. Acesta a redus considerabil marimea aglomerarilor canceroase. Mai exact, vaccinul se bazeaza pe o proteina MUC1, molecula aflata la suprafata celulelor in peste 70% din cele mai letale tipuri de cancer, indeosebi in cancerul de san.

Vaccinul provoaca un puternic raspuns imunitar, care permite reducerea marimii tumorii canceroase cu 80%. Practic, este singurul vaccin de pana acum care face ca sistemul imunitar sa identifice si sa omoare celulele canceroase, in functie de anumite proteine.

Remediul va fi oferit femeilor care au un risc mare de a face la cancer de san, din cauza unor predispozitii genetice. De asemenea, vaccinul ar putea fi folosit si pentru tratamentul tumorilor existente, dar si pentru a preveni reaparitia lor, dupa vindecare.

insa, deocamdata, specialistii se afla in faza de testare a vaccinului pe celule canceroase umane si spera ca remediul sa fie lansat pe piata in anul 2020.