Un nou tratament extrem de eficient impotriva cancerului

0
195

Un pacient suferind de cancer de piele in forma avansata si-a revenit complet dupa ce a fost injectat cu miliarde de celule imunitare obtinute din celule recoltate din propriul sau organism, informeaza publicatia The Telegraph consultata joi de Agerpres.

Pacientul in varsta de 52 de ani care suferea de cancer de piele in stadiu avansat, a scapat de orice tumori la 8 saptamani dupa ce i-a fost injectata o solutie bogata in propriile-i celule imunitare. medicii sustin ca acest tip de tratament ar putea reprezenta un pas major in vindecarea bolii secolului XX. Dr. Cassian Yee, conducatorul Centrului de cercetare Fred Hutchinson din Seatlle care a reusit sa patenteze acest nou tratament, a precizat ca „desi rezultatele in cazul acestui pacient sunt extraordinare, trebuie sa confirmam acum eficienta acestei noi terapii in cadrul unui studiu mai larg”.

La doi ani dupa ce a urmat acest tratament pacientul se simte perfect, tesutul tumoral ce i se raspandise in organism prin nodulii limfatici si ii atinsese unul dintre plamani, nu s-a mai regenerat.

Noul tratament consta in prelevarea de celule imunitare din corpul pacientului, multiplicarea lor in laborator prin clonare si injectarea lor inapoi in corpul bolnavului, proces ce poarta de numirea de imunoterapie.

„Este extraordinar sa vedem un pacient bolnav de cancer tratat cu succes prin folosirea unor celule imunitare obtinute prin clonare din cele recoltate din propriul sau organism. Acest gen de tratament va intra in faza de teste clinice pe multi pacienti si in diferite tipuri de cancer pentru a se determina cum poate fi folosit mai eficient”, a declarat Ed Yong de la centrul Cancer Research UK. Medicii si specialistii oncologi britanici au precizat ca este nevoie de noi studii si experimente pentru a demonstra fara dubii eficienta acestui gen de tratament.
Partile negative ale acestui tratament sunt legate de costurile sale extrem de ridicate.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentUE a incetat importul de miere de albine din Moldova
Articolul următorInvestitie medicala de 2,7 milioane euro in Bacau