Un nou medicament pentru leucemie

0
199

Pacientii cu leucemie limfatica cronica pot beneficia de un nou tratament. Potrivit unor studii recente, un medicament produs de concernul farmaceutic elvetian Roche, administrat in combinatie cu chimioterapia, poate stopa cu succes progresia bolii. Studiul a fost unul international, in care au fost inclusi 552 pacienti cu leucemie limfatica cronica, din 18 tari.

MabThera, medicamentul produs de Roche, este deja inregistrat si utilizat pentru tratamentul limfomului non – Hodgkin, o forma de cancer limfatic.

Leucemia limfatica cronica este cea mai comuna forma de leucemie la adulti, reprezentandaproximativ 25-30% din toate formele de leucemie. Incidenta bolii in tarile vestice este de aproximativ 2-4 cazuri la 100.000 de locuitori, fiind de doua ori mai des intalnita la barbati decat la femei. 95% dintre pacienti sunt diagnosticati dupa varsta de 55 de ani. Desi se crede ca leucemia limfatica cronica este o boala ce evolueaza lent, o proportie semnificativa dintre pacienti dezvolta o forma a bolii care evolueaza rapid.

Articolul precedent270 de locuri suplimentare pentru viitorii rezidenti!
Articolul următorStudentii au donat sange in cadrul campaniei „O sansa pentru viata”