Un nou ghid terapeutic pentru autism pune accentul pe diagnosticarea precoce

0
46

Un nou ghid terapeutic pentru autism a fost publicat in Statele Unite de catre Academia Americana de Pediatrie. Acesta se concentreaza pe diagnosticarea precoce si inceperea terapiei cat mai devreme posibil.

Mai exact, ghidul isi propune sa ajute pediatrii si nu numai sa identifice primele semne ale autismului si sa indrume familiile spre initierea terapiei, inainte sa astepte o eventuala evaluare oficiala si un diagnostic clar de tulburare de spectru autist.

Peste cinci milioane de americani traiesc cu autism – un spectru de afectiuni ce implica toate palierele de dezvoltare – cognitiv, comportamental, motricitate grosiera, motricitate fina. Practic sunt afectate toate laturile care privesc dezvoltarea normala a unui copil.

”Beneficiile identificarii cat mai rapide posibil a copiilor (care sufera de autism – n.r.) este ca pot primi tratament”, a explicat dr. Susan Levy, pediatru specializat in afectiuni comportamentale la Children’s Hospital of Philadelphia si unul dintre autorii ghidului.

Ghidul este primul din ultimii 12 ani si ” se concentreaza pe educarea pediatrilor si altor profesionisti din sanatate privind toate optiunile si aspectele (…), in conditiile in care ei se afla in prima linie” a diagnosticarii, potrivit lui Levy.

Ghidul indeamna medicii sa convinga familiile sa apeleze numai la variante terapeutice care se bazeaza pe dovezi solide. Autorii au atras atentia, de exemplu, ca circula, in special online, numeroase informatii despre diferite diete care ar ajuta, dar care nu au in spate studii credibile.

 

 

 

 

Articolul precedentSuprafata care se curata singurasi tine superbacteriile la distanta, inventata de oamenii destiinta canadieni
Articolul următor40 de ani de la eradicarea variolei; OMS lanseaza o campanie de constientizare a importantei imunizarii