Pacienta adusa cu elicopterul la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

0
119

O pacienta cu anevrism cerebral a fost adusa, astazi, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti fiind transportata de la Constanta cu un elicopter SMURD. Dupa aterizarea elicopterului pe heliport, pacienta a fost preluata de personalul Unitatii de Primiri Urgente al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, iar apoi a fost internata pe sectia de neurochirurgie.

„Pacienta, in varsta de 40 de ani, este in stare stabila si va fi reevaluata clinic si imagistic cu angioCT pentru a se stabili cu exactitate nevoia si solutia terapeutica optima. in masura in care patologia permite, in perioada imediat urmatoare se va interveni prin tehnici de radiologie interventionala in vederea excluderii anevrismului”, a anuntat unitatea medicala intr-un comunicat de presa.

Heliportul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti a devenit functional la inceputul lunii decembrie. Lucrarile de constructie la heliportul medical in terasa caracterizat drept „cel mai modern din Romania” au inceput in luna aprilie a acestui an.

La Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a fost dat in folosinta saptamana trecuta si Blocul Operator Central. Cele 11 sali sunt dotate cu aparatura medicala de inalta performanta. Printre echipamentele medicale din BOC regasim: O-arm (CT mobil), C-arm (Rx mobil), neuronavigatie si neuromonitorizare, microscop operator pentru neurochirurgie, coloana laparoscopie 3D, sisteme sigilare vasculara, lampi scialitice, console anestezie, defibrilatoare, aparate de anestezie de inalta performanta cu capacitate de recrutare pulmonara si altele importante pentru actul medical.

 

Articolul precedentSuprafata care se curata singurasi tine superbacteriile la distanta, inventata de oamenii destiinta canadieni
Articolul următor40 de ani de la eradicarea variolei; OMS lanseaza o campanie de constientizare a importantei imunizarii