Ministerul Transporturilor din Israel a anunţat că pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv va fi amenajat un laborator de testare a coronavirusului.

„Aici se vor putea testa atât pasagerii care aterizează la Ben Gurion din toate colţurile lumii, cât şi cei care pleacă din Israel spre alte destinaţii. Preţul unui test începe de la 44,88 NIS (aproximativ 13 dolari) şi poate ajunge la 134,64 NIS (circa 40 dolari) dacă se optează pentru a primi rezultatele în doar 4 ore”, se menţionează în comunicatul citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, laboratorul de testare pentru Coronavirus va fi gata în 45 de zile.

Licenţa pentru acest laborator a fost dată pe o perioadă de trei ani, cu posibilitate de prelungire încă doi ani dacă acest lucru va mai fi necesar. Totodată, în cazul în care este nevoie şi există cerere, se ia în considerare amenajarea unui astfel de centru de testare şi la Aeroportul Ramon din Eilat.

„Serviciul de testare va fi disponibil atât pentru cei care zboară în străinătate de pe aeroportul din Tel Aviv, cât şi celor care intră în Israel şi vor să efectueze acest test care să ateste că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus. Preţul unui test ale cărui rezultate vin în 14 ore după testare va fi de aproximativ 13 dolari, iar dacă pasagerii doresc să primească mai repede răspunsul, pot opta pentru un test biologic molecular rapid, în acest caz rezultatele fiind eliberate în doar 4 ore. Pentru un astfel de test însă, preţul creşte la aproximativ 40 dolari.”, se mai spune în comunicat.

În vederea eficientizării întregului proces, va fi dezvoltată şi o aplicaţie online, unde doritorii vor putea nu doar să îşi facă programare pentru testare, ci vor primi şi un aşa-numit „paşaport medical”, unde va fi listat rezultatul atât în ebraică, cât şi engleza sau în orice altă limbă le este necesar.