Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) s-a autosesizat, ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public și a comunicatului Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București, care face referire la cazul unui medic ce ar fi mers la serviciu având o stare febrilă, fără să realizeze corect triajul epidemiologic, informează Biroul Executiv al CMMB.

„Investigația Comisiei de Jurisdicție va analiza punctele de vedere ale medicului și conducerii spitalului, precum și toate documentele medicale, ale anchetei epidemiologice și ale anchetei disciplinare de la nivelul instituției”, mai precizează sursa citată.

Dr. Rodica Ologu, șef de secție anestezie și terapie intensivă din Maternitatea Bucur din București, a fost internată la Spitalul “Victor Babeș”, fiind infectată cu noul coronavirus.

Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan” din Bucureşti a declarat, referitor la infectarea cu noul coronavirus a șefei secţiei ATI de la Maternitatea ‘Bucur’, că aceasta s-a prezentat la serviciu, fiind de gardă, deşi prezenta simptome sugestive pentru infecţia cu COVID-19.

Potrivit aceleiaşi surse, medicul a purtat echipament de protecţie pe toată durata gărzii şi a stat izolată în cabinet.