UMFST„G.E. Palade” din Târgu Mureș: Duminică se încheie ediția cu numărul 14 a Conferinței de Neurofiziologie Clinică

0
1291
foto: facebook/ Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „G.E. Palade” din Târgu Mureș găzduiește, în perioada 27 – 29 octombrie, ediția cu numărul 14 a Conferinței de Neurofiziologie Clinică, cu participare internațională, în cadrul căreia sunt prezentate noutățile din domeniul neurofizologiei și este încurajată colaborarea științifică și crearea unei conexiuni între specialiști.

Conferința este organizată de Societatea de Neurofiziologie Electrodiagnostică din România și reprezintă un eveniment național de referință; pe lângă prezentările teoretice ale experiențelor clinice, conferința reprezintă și un bun prilej pentru specialiști de a schimba idei și bune practici în ceea ce privește noile perspective și metode electrofiziologice de diagnostic și cercetare – transmite instituția.
Potrivit președintelui Societății Române de Neurofiziologie Electrodiagnostică, dr. Tudor Lupescu, evenimentul științific este organizat pentru prima oară la Târgu Mureș, iar printre invitații prezenți se regăsesc personalități în neurofiziologia europeană și mondială, alături de care există o colaborare de succes. Totodată, se remarcă interesul crescut al tinerilor medici neurologi pentru conferință și pentru acest domeniu.
„Ne adresăm mai multor specialități și țintim să dezvoltăm un limbaj comun, o terminologie și o standardizare pentru a ne pune la zi cu acest domeniu. Se creează din ce în ce mai mult o curriculă comună internațională, astfel încât educația în neurofiziologie să fie una solidă, iar domeniul medical și domeniile conexe în care se aplică aceste investigații să beneficieze la un nivel cât mai înalt de competențele pe care le oferă această societate.
Ne place să vedem mulți tineri care participă la evenimentele noastre, ne place să-i vedem apoi cum evoluează la locul lor de muncă, ne place să-i încurajăm și să-i ghidăm în dificultățile pe care le întâmpină, pentru că de multe ori există un singur neurofiziolog într-un spital mare”, a subliniat conf. univ. dr. Ioana Mîndruță, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, referitor la faptul că Societatea Română de Neurofiziologie Electrodiagnostică coagulează profesioniștii interesați de sfera neurofiziologiei, o supraspecializare e neurologiei.
Articolul precedent“Solidaritatea Sanitară”: Cum se reglementează finanțarea pentru toate categoriile de unități în ceea ce privește influențele financiare determinate de acordarea indemnizațiilor lunare începând cu luna august
Articolul următorAcad. prof. dr. Leon Dănăilă: „Creierul nostru se poate remodela și reface conexiunile, iar dacă o zonă este afectată, alte arii cerebrale pot prelua funcțiile pierdute”