UMFST Târgu Mureș: Primul atelier psihologic, „Arta flexibilității psihologice în medicină”. Miercuri, a patra ediție a evenimentului „Patologii cu anomalii”

0
176
Foto: UMFST
Departamentul de Consiliere, Orientare Profesională și Informare Studenți (DCOPIS) din cadrul Universităţii de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” (UMFST) din Târgu Mureș a organizat, luni, primul atelier psihologic intitulat: „Arta flexibilității psihologice în medicină”.
Acest atelier se adresează studenților la Medicină interesați de domeniul psihologiei clinice și al psihoterapiei, dar și profesioniștilor din domeniul sănătății mintale, respectiv medici psihiatri rezidenți/specialiști/primari sau psihologi cu drept de liberă practică eliberat de către Colegiului Psihologilor din România.
Atelierul cuprinde:
  • Workshop-uri bilunare, cu o durată de o oră și jumătate, ce vor cuprinde prezentarea teoretică și aplicarea practică a unor tehnici specifice din terapia cognitiv-comportamentală bazată pe proces (PB-CBT) și terapia prin acceptare și angajament (ACT) în cadrul tulburărilor psihologice prezente în cadrul unor condiții medicale cronice.
  • Acces liber la o gamă largă de teste și chestionare psihologice clinice din domeniul științelor comportamentale contextuale, cu aplicabilitate în domeniul tulburărilor emoționale asociate bolilor cronice și/sau durerii cronice.
  • Acces la resurse video cu training-uri sau conferințe susținute de către specialiști de marcă din domeniul științelor comportamentale contextuale.
  • Interacțiunea cu membrii DCOPIS certificați internațional în abordările psihoterapeutice cognitiv-comportamentale și contextuale, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală (CBT), terapia prin acceptare și angajament (ACT) terapia cognitivă bazată pe mindfulness (MBCT), terapia bazată pe scheme cognitive (Schema).
  • Acces la protocoale psihologice moderne de tratament validate științific, cu aplicabilitate în medicină.

A patra ediție a evenimentului „Patologii cu anomalii”

Societatea pentru Inovație, Dezvoltare și Educație Medicală (SideMED), sub egida UMFST, organizează mâine, 25 octombrie, ora 19.00, în Amfiteatrul 1 din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, a patra ediție a evenimentului „Patologii cu anomalii”, în cadrul căruia vor fi prezentate cazuri atipice întâlnite în cariera medicilor invitați: șef de lucrări dr. Virginia Bodescu, medic primar pediatrie, și asist. univ. dr. Paul Grama, medic rezident gastroenterologie.
„Cum reacționăm când lucrurile nu decurg conform planului? Ce se întâmplă când decizia potrivită nu se găsește în ghiduri? Sunt permise greșelile în medicină? Vom discuta modul de soluționare a unor cazuri atipice din cariera personală a celor doi medici invitați, impactul pe care deciziile luate le-au avut asupra pacientului și asupra propriei viziuni despre medicină, dar și care a fost călătoria de la anamneză până la concretizarea fericită (sau nu) a cazului”, au transmis organizatorii evenimentului.
Articolul precedentSpitalul Clinic CF Timișoara: Investigații imagistice de Computer Tomograf gratuite pe baza unei trimiteri de la medicul specialist
Articolul următorSecretar de stat în Ministerul Sănătății, ales vicepreședinte al adunării Comitetului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății Europa