Spitalul Clinic CF Timișoara: Investigații imagistice de Computer Tomograf gratuite pe baza unei trimiteri de la medicul specialist

0
198
Foto: specialarad.ro

Pacienţii care au o trimitere de la medicul specialist pot beneficia de investigaţii imagistice de computer tomograf (CT) gratuite, la Spitalul CF din Timişoara, în baza contractului pe care spitalul l-a încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş.

Unul dintre avantajele majore ale CT de generaţie nouă, achiziţionat recent cu bani europeni, constă în timpul redus de expunere la radiaţii a pacientului. Prin tehnologia avansată utilizată, se obţin imagini de calitate ridicată într-un interval de timp de câteva secunde, ceea ce contribuie la reducerea disconfortului pacienţilor.

„Atunci când am decis să achiziţionăm computerul tomograf, prin programul POIM pentru unităţi medicale, dorinţa noastră a fost să putem oferi investigaţii gratuite, lucru care facilitează acum accesul la servicii medicale de înaltă calitate pentru un număr mai mare de persoane, consolidând astfel angajamentul Spitalului Clinic CF Timişoara pentru sănătatea şi bunăstarea comunităţii locale. În utilarea spitalului cu acest computer tomograf performant se reflectă angajamentul continuu al unităţii noastre de a avea în vedere în permanenţă îngrijirea pacientului”, a declarat conf. dr. Stela Iurciuc, managerul Spitalului Clinic CF Timişoara.

Un alt beneficiu oferit de computerul tomograf este utilizarea unui software special de calcul al dozei de iradiere. Acesta permite monitorizarea şi ajustarea precisă a nivelului de radiaţii administrat pacientului în timpul investigaţiei, în funcţie de nevoile individuale ale fiecăruia. De asemenea, noul aparat poate realiza şi angiografii CT, oferind un spectru mai larg de servicii pentru pacienţii care au nevoie de investigaţii complexe.

„Această tehnologie avansată permite vizualizarea detaliată a vaselor de sânge şi a circulaţiei sanguine în diferite părţi ale corpului, facilitând diagnosticul şi planificarea tratamentului în cazul afecţiunilor vasculare. Mai mult, Computerul Tomograf din spitalul nostru dă posibilitatea obţinerii unor imagini la o rezoluţie înaltă şi poate fi folosit de la evaluări imagistice toracice ori de pelvis până la cele craniene, ceea ce ajută la diagnosticarea multor afecţiuni medicale”, a explicat dr. Antonina Nicolae, medic primar radiologie – imagistică medicală al Spitalului CF Timişoara.

Programările pentru investigațiile imagistice gratuite de Computer Tomograf pot fi făcute, în baza trimiterii de la medicul specialist, la tel 0761.979.858, de luni până vineri, între orele 8-14.

Articolul precedentEducație privind Tehnicile de Resuscitare de Bază în liceele din Capitală – program derulat în liceele din Capitală
Articolul următorUMFST Târgu Mureș: Primul atelier psihologic, „Arta flexibilității psihologice în medicină”. Miercuri, a patra ediție a evenimentului „Patologii cu anomalii”