UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș: Prima zi a Congresului Societății Române de Neurochirurgie

0
360
Foto: UMFST Târgu Mureș
La Facultatea de Farmacie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș (UMFST) s-a desfășurat, astăzi, deschiderea Congresului Societății Române de Neurochirurgie, în prezența rectorului – prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, prof. univ. dr. Adrian Bălașa – președintele Congresului, conf. univ. dr. Horia Pleș – preșdintele Societății Române de Neurochirurgie, prof. univ. dr. Lukas Rasulic – din partea Asociației Europene a Societăților de Neurochirurgie, prof. univ. dr. Ștefan Ioan Florian – din partea Federației Mondiale de Neurochirurgie precum și în prezența lectorilor din țară și din străinătate, specialiști renumiți în domeniul neurochirurgiei și al neuroștiințelor.
Congresul se desfășoară în perioada 18-21 octombrie și își propune să îmbine tradiția bogată în această specialitate medicală cu modernitatea, ținând cont de progresul medicinei și al tehnologiei medicale:
„Este un lucru deosebit pentru Universitate să găzduiască un congres de o asemenea amploare. Este un congres cu tradiție, are consecvență, consistență și perspectivă. Ați reușit să faceți ca această specialitate medicală, rezervată până de curând anumitor centre universitare, să fie mai accesibilă pacienților și mi se pare un lucru foarte important, pentru că astăzi există în multe centre neurochirurgi care operează foarte bine. Nu este deloc o diluare a specialității, ci este un lucru normal și natural, care vine ca urmare a unei activități de formare și coordonare bine pusă la punct la nivel de societate”, a transmis prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST G.E. Palade Târgu Mureș.
Evenimentul reprezintă și o ocazie excelentă pentru specialiști de a împărtăși propriile experiențe, de a genera idei, de a dezvolta noi colaborări și de a încuraja promovarea proiectelor de cercetare în domeniul medical.
Articolul precedentUMF Timișoara, gazda unui proiect internațional cu un buget de 632.000 euro
Articolul următorProgram național de creditare pentru studenții din învățământul superior autorizat