Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” (UMFST) din Târgu Mureş a anunţat că reia cursurile în data de 14 septembrie, iar în primele două săptămâni toate activităţile didactice de predare fiind programate în sistem online.

După perioada de două săptămâni,  se va recurge la un sistem hibrid de predare, cursurile se vor derula exclusiv online, iar activităţile practice vor fi parţial prin participarea fizică a studenţilor, dar şi online, se arată într-un comunicat de presă al UMFST din Târgu Mureş.

„Având în vedere faptul că în perioada 14-27 septembrie 2020, toate activităţile didactice se vor desfăşura exclusiv online, UMFST recomandă studenţilor participarea la aceste activităţi din locul lor de domiciliu. Pentru participarea la activităţile care vor începe în 28 septembrie 2020, se recomandă ca studenţii care sunt cazaţi în cămine să sosească în Târgu Mureş în perioada 22-25 septembrie”,  se arată în acelaşi comunicat de presă.

Pentru începerea noul an universitar, UMFST a precizat că a elaborat un Plan de măsuri pentru desfăşurarea activităţilor didactice, în baza Ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi a Ministerului Sănătăţii nr. 5487/1494/2020, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, care urmează să intre în dezbaterea Senatului Universităţii.