Creștere record a numărului de cazuri COVID-19 în Ungaria după începerea școlii

0
333

Ungaria a anunţat miercuri că a înregistrat 365 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de infectări zilnice de până acum, în condiţiile în care oamenii se întorc din vacanţe şi începe noul an şcolar.

Ungaria, ţară cu aproximativ 10 milioane de locuitori, a trecut peste primul val de pandemie de coronavirus cu mai puţine cazuri decât multe alte ţări europene. Până miercuri, numărul total de cazuri înregistrate în ţară se ridica la 6.622, dintre care 619 decese.

Chiar dacă majoritatea persoanelor cu COVID-19 s-au însănătoşit, numărul de cazuri a crescut în ultima săptămână de la câteva sute la 2.100 până miercuri, iar experţii au avertizat în legătură cu o creştere a numărului de infectări în săptămânile următoare odată cu redeschiderea şcolilor, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Guvernul premierului ungar Viktor Orban a decis închiderea graniţelor pentru cetăţenii străini, exceptând însă cetăţenii din celelalte state din Grupul de la Vişegrad (Cehia, Slovacia şi Polonia), care pot furniza un test negativ de COVID-19 de mai puţin de cinci zile. Uniunea Europeană a criticat însă măsura pe care a calificat-o drept „discriminatorie” şi, prin urmare, ilegală.

Articolul precedentUMFST din Târgu Mureş va recurge la un sistem hibrid de predare
Articolul următorPacienţii obezi prezintă un risc ridicat de a suferi cazuri grave de COVID-19, potrivit unui studiu