UMF Târgu Mureș: 264 de studenți, voluntari pentru îngrijirea bolnavilor COVID-19

0
37

Un număr de 264 de studenți ai Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, inclusiv studenți internaționali, au răspuns apelului Departamentului pentru Situații de Urgență de a activa ca voluntari pentru îngrijirea bolnavilor de COVID-19.

„Reacție promptă a studenților UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). Un număr de 264 de studenți, inclusiv studenți internaționali, din cadrul Universității și-au exprimat opțiunea de a lucra voluntari pentru îngrijirea bolnavilor cu COVID-19, în cadrul apelului făcut de DSU. Îmi exprim aprecierea pentru simțul lor civic, pentru modul în care au înțeles că este datoria fiecăruia să contribuim la rezolvarea acestei crize. Reacția lor onorează profesia medicală pe care și-au ales-o”, a transmis prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, Rectorul UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Guvernul a aprobat, miercuri, în forma finală proiectul de ordonanţă de urgenţă privind desfăşurarea activităţilor de voluntariat de către studenţii din anii terminali ai facultăţilor de medicină în unităţi sanitare implicate în efortul de limitare a răspândirii infecţiilor cu coronavirus.

Ad in title

„Pentru a întări eforturile de combatere a răspândirii COVID-19 şi pentru a ajuta personalul aflat de mai bine nouă luni în prima linie în lupta aceasta cu COVID-19, a fost adoptată în forma finală ordonanţa de urgenţă care permite desfăşurarea activităţilor de voluntariat de către studenţii din anii terminali ai facultăţilor de medicină, respectiv anii 4, 5 şi 6, precum şi anii 3 şi 4 de asistenţă medicală în unităţi sanitare implicate în efortul de limitare a răspândirii infecţiilor cu coronavirus”, a anunţat, recent, Ionel Dancă.

El a explicat că sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, universităţile de profil centralizează solicitările studenţilor care doresc să desfăşoare activităţi de voluntariat în perioada următoare.

„Acestea sunt transmise către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, care face redistribuirea acestor solicitări către unităţile sanitare care au cea mai mare nevoie. Această activitate de voluntariat este premiată cu 2.500 de lei pe lună pentru cei care se înscriu în acest program”, a precizat Dancă.

Articolul precedentArmata preia conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Cine este noul manager?
Articolul următorOMS: Rezistența la antimicrobiene, una dintre cele mai urgente amenințări ale lumii