UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca: Cele mai căutate specilizări la admiterea din 2023

0
339
La Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, anul acesta, au concurat 1.567 de candidaţi pentru 680 de locuri la buget şi 370 de locuri cu taxă; cele mai căutate specializări au fost Medicina – cu 3,2 candidați pe un loc la buget și Radiologia și Imagistica – cu 3,1 candidați pe un loc bugetat.
Potrivit reprezentanților instituției, la programele de studii Medicină, Balneo-fiziokinetoterapie și Recuperare Medicală și Tehnică Dentară, nota cea mai mare a fost 10, la programul de studiu Farmacie, cea mai mare notă a fost 9,91, la Medicină Dentară – 9,79, Asistență Medicală Generală – 9,85, Radiologie și Imagistică – 9,55 iar la Nutriție și Dietetică – 9,70.
La programul de studiu Medicină, cinci candidați au fost admişi fără concurs, în calitate de olimpici cu performanţe recunoscute la concursuri naţionale şi internaţionale.

Rezultatele finale, după contestații, se vor afișa marți, 25 iulie, iar candidații admiși își vor putea confirma locul în perioada 28 iulie – 11 august

„A fost un examen dificil pentru că avem un grad de exigență crescut, din dorința de a ne selecta cei mai buni candidați. La universitatea noastră, toate întrebările sunt la prima vedere, diferit față de restul universităților medicale din țară. Această selecție riguroasă își arată roadele nu numai pe parcursul facultății, dar mai ales la sfârșitul acesteia, când absolvenții noștri au, an de an, cele mai bune rezultate la concursul național de rezidențiat.
În acest an, am avut tineri candidați foarte bine pregătiți, dintre care unii au trecut examenul cu notă maximă, lucru foarte rar la un examen atât de dificil și mă bucur să constat că interesul pentru profesiile din domeniul sănătății rămâne ridicat.
Și în acest an, concursul de admitere s-a desfășurat în condiții impecabile, astfel încât candidații să își poată concentra atenția și emoțiile doar în scop constructiv, la rezolvarea grilelor. Le sunt recunoscătoare colegilor mei care, din nou, s-au mobilizat exemplar. Îi felicit și le urez mult succes viitorilor noștri studenți”, transmite prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul universității clujene.
Articolul precedentCeaţa cerebrală asociată cu „COVID-19 lung”, comparabilă cu îmbătrânirea cu 10 ani, potrivit unui nou studiu
Articolul următorCNAS recrutează IT-iști