UMF Iasi si-a ales noul rector. Cine este prof. dr. Viorel Scripcariu, cel care va conduce institutia in urmatorii patru ani?

0
23

Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu este noul rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi, potrivit site-ului institutiei. Acesta a fost ales la conducerea universitatii in urma alegerilor din 22 ianuarie 2016, pozitie pe care o va ocupa in urmatorii patru ani.

in cursa pentru cea mai inalta functie din cadrul UMF Iasi s-au inscris sapte candidati, pe locul al doilea clasandu-se, la mica distanta, prof. dr. Norina Consuela Forna, urmata de catre prof. univ. dr. Radu Iliescu, prof. univ. dr. Octavian Georgescu, prof. univ. dr. Luminita Smaranda Iancu, prof. univ. dr. Mihai Chirita si prof. univ. dr. Dragos Pieptu.

„Excelenta prin prosperitate” – acesta este conceptul pe care profesorul Scripcariu si-a construit planul de manangement al UMF Iasi pentru perioada 2016-2020, cu care i-a convins pe membrii comunitatii academice sa-l aleaga in functia de rector si care „se traduce in finantarea proiectelor de dezvoltare institutionala, de cercetare si infrastructura”.

Ad in title

Planul managerial publicat pe site-ul UMF Iasi al noul rector este axat pe promovarea unui management academic modern „intr-un climat stimulativ intelectual, atat pentru studenti, cat si pentru corpul profesoral” si pe continuarea dezvoltarii institutiei pe zona de proiecte, astfel incat sa genereze atat valoare educationala, cat si venituri financiare.

Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu si-a inceput cariera academica in anul 1991, in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa”, unde in 2008 a obtinut gradul de profesor universitar. Tot aici a urmat si studiile de specialitate (Institutul de Medicina si Farmacie Iasi) pe care le-a finalizat in anul 1983.

Noul rector al UMF Iasi este medic primar Chirurgie Generala, sef al Clinicii I Chirurgie Oncologica la Institutul Regional de Oncologie Iasi, pozitie pe care o ocupa din 2012.

Articolul precedentSaptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin: screeningul si vaccinul HPV pot preveni pana la 80% din cazuri
Articolul următorEHCI: Sistemul de sanatate din Romania, printre cele mai slabe din Europa. Doar Albania, Polonia si Muntenegru stau mai rau.