UMF Iaşi a introdus două specializări noi în oferta educaţională pentru admiterea din 2021

0
1179
Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a introdus în oferta educațională, pentru concursul de admitere din 2021, două specializări în plus, respectiv “Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic” și  “Audiologie și protezare auditivă”, ambele cu o durată a studiilor de trei ani.

Şi asta după ce Senatul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a aprobat Metodologia proprie privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în UMF Iași în 2021, se arată într-un comunicat al instituţiei de învăţământ.

“Ambele sunt sub rezerva autorizării provizorii a programului de către ARACIS și publicării în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern privind aprobarea Nomenclatorului domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare şi a structurii instituţiilor de învăţământ superior”, se arată în acelaşi comunicat.

Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași, a declarat că „pentru concursul de admitere din 2021 propunem două specializări noi: Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, în cadrul Facultății de Farmacie, și Audiologie și protezare auditivă  (durata studiilor: 3 ani), în cadrul Facultății de Bioinginerie Medicală, cu precizarea că ambele specializări sunt supuse aprobării Ministerului Educației. Ca măsuri de siguranță, dar și pentru că anul acesta s-a desfășurat fără probleme, păstrăm procesul de înscriere exclusiv online”.

Potrivit aceluiaşi comunicat, în cadrul concursului de admitere, selectarea candidaților ține cont de nivelul pregătirii profesionale a acestora și se realizează prin două modalități, astfel:

  • Susținerea unui probe scrise (test grilă), în limba română, pentru ocuparea locurilor subvenționate de la bugetul de stat și a locurilor cu taxă în lei.
  • Evaluarea performanțelor școlare și, eventual, universitare ale candidaților, pe baza dosarului personal depus, pentru locuri cu taxă în lei pentru a urma a doua specializare de studii universitare de licenţă.

Potrivit comunicatului, persoanele se vor înscrie la concursul de admitere exclusiv online, prin completarea unui formular tip, accesând platforma dedicată concursului de admitere, de pe portalul www.umfiasi.ro, conform calendarului Concursului de admitere.

 

Articolul precedentVIDEO IN MEMORIAM prof. dr. Ioan Paul Stoicescu, personalitate marcantă a pneumologiei românești
Articolul următorSecţiile de boli infecţioase, beneficiarele primei tranşe de vaccinuri care vor ajunge în România