UMF „Carol Davila”: Rezultatele campaniei „Asumă-ţi să fii sănătos!” 2023 vor fi prezentate sâmbătă, la Olimp

0
281
foto: UMFCD

Rezultatele campaniei „Asumă-ţi să fii sănătos!”, derulată în cinci staţiuni din sudul litoralului românesc vor fi prezentate sâmbătă, la Olimp, de reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. Astfel, de la orele 15.00, va fi prezentată presei o analiză completă referitoare la numărul total al consultaţiilor şi numărul suspiciunilor de boli grave depistate cu prilejul acțiunilor amintite.

La eveniment vor fi prezenţi prof. univ. dr. Viorel Jinga, rector al UMF „Carol Davila”, prof. univ. dr. Cătălina Poiană – prorector, prof. univ. dr. Doina Pleşca – preşedinte al Societăţii Române de Pediatrie şi dr. Alin Nicolescu, secretar general al Societăţii Române de Dermatologie.

Campania s-a derulat la Costineşti, Neptun, Saturn, Mangalia şi Olimp

Corturile au fost amplasate lângă următoarele repere:

  1. Baze salvare acvatică-salvamar și punct de prim ajutor – plajă Neptun
  2. Baze salvare acvatică-salvamar și punct de prim ajutor – plajă Mangalia
  3. Plaja Phoenicia Blue View – Olimp
  4. Containere Smurd-ISU- plajă Costinești
  5. Containere Smurd-ISU- plajă Saturn

”Pentru al treilea an consecutiv, campania de prevenţie ‘Asumă-ţi să fii sănătos!’ a Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucureşti a fost prezentă în cinci staţiuni din sudul litoralului românesc, iar turiştii aflaţi în vacanţă, în perioada 14 – 19 august, au putut beneficia de serviciile medicale oferite de către 36 de medici voluntari dermatologi, endocrinologi şi pediatri”, transmite instituția.

Campania a fost realizată în parteneriat cu Societatea Română de Dermatologie, Societatea Română de Endocrinologie şi Societatea Română de Pediatrie, cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa şi al Ministerului Apărării Naţionale.

Despre Societatea Română de Dermatologie

Societatea Română de Dermatologie (S.R.D.) este o asociație profesională şi științifică de elită a medicilor dermatovenerologi din România, cu o îndelungată şi bogată tradiție, afiliată Asociației Medicale Romane (A.M.R.). SRD este principalul for profesional al medicilor dermatologi din România. În general, scopul Asociației constă în creșterea performanței medicale în domeniul dermatologiei şi al venerologiei şi apărarea valorilor şi intereselor acestei comunități medicale. Organizează, în țară, congrese naţionale, conferințe, consfătuiri, simpozioane şi participă, prin delegații săi, la congresele internaţionale şi la orice alte manifestări științifice. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.srd.ro.

Despre Societatea Română de Endocrinologie

Societatea Română de Endocrinologie (S.R.E.) este o organizație științifică și profesională independentă a medicilor endocrinologi din România, precum și a altor specialiști cu activitate demonstrabilă în domeniul endocrinologiei. Societatea Română de Endocrinologie are drept scop: difuzarea informației de specialitate, ridicarea nivelului științific și tehnic al membrilor săi, îmbunătățirea asistenței curativo-profilactice de specialitate pe întreg teritoriul țării, colaborarea cu alte societăți și organizații naționale și internaționale în vederea afirmării și creșterii prestigiului școlii române de endocrinologie. (https://www.sre.ro)

Articolul precedentSCJU Târgu Mureş: Caravană medicală cu testări gratuite Babeş-Papanicolau şi HPV la Miercurea Nirajului
Articolul următorSJU Deva: Aparatura modernă pentru ATI nou-născuți