UMF ”Carol Davila”, prezentă în trei domenii de studii în Top Shanghai 2023

0
264

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București își consolidează poziția în ierarhia unuia dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților Shanghai Ranking, fiind prezentă în trei domenii de studii ale ediției 2023.

Astfel, UMF „Carol Davila” apare anul acesta de trei ori în Shanghai Ranking pentru Medicină Clinică (poziţia 101 – 150), Sănătate Publică (poziţia 151 – 200) şi Tehnologie Medicală (poziţia 151 – 200), fiind cea mai bine poziţionată Universitate din România.

“Menținerea Universității noastre în acest prestigios Top internațional în domeniul Clinical Medicine pe o poziție similară cu cea ocupată în 2022, dublată de cele două noi poziționări în domeniile Public Health și Medical Technology este meritul comunității academice de la UMF “Carol Davila”, care demonstrează încă o dată că este un pilon important în planul cercetării științifice medicale internaționale. Am convingerea că, prin efortul susținut al întregului corp academic, UMF “Carol Davila” își va îmbunătăți continuu poziționarea în clasamentele internaționale. Cu această ocazie, țin să aduc din nou sincere mulțumiri tuturor membrilor comunității academice, precum și studenților universității noastre”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ” Carol Davila” din București.

Articolul precedentIndicatorii tehnico-economici pentru Institutul Regional de Oncologie Timişoara, aprobați de Guvern
Articolul următorUMF „Carol Davila”: Informații privind concursul național în vederea acordării burselor pentru stagii de studii universitare de masterat și doctorat precum și pentru stagiile postdoctorale sau de cercetare în 2024