UMF “Carol Davila“ dezvoltă noi oportunități privind colaborarea internațională în Medicină: Parteneriat cu Universitatea din Palermo

0
133

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila“ dezvoltă noi oportunități privind poziționarea și consolidarea instituției în ceea ce privește colaborarea  internațională în medicină.

O delegație a Universității din Palermo a fost prezentă, marți, la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila“.

”În viitor o să avem activități didactice comune, școli de vară pentru rezidenți, activitate de cercetare comună, dar și în ceea ce privește școala doctorală”, a declarat pentru RoHealth Review și Sănătatea.Tv, prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila“.

La întâlnire, au participat Prof. Massimo Midiri, rectorul Universității din Palermo, precum și decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității din Palermo și cadre didactice ale instituției de învățământ superior.

”O delegație a Universității din Palermo ne-a vizitat și am avut o întâlnire fructuoasă. Noi avem încheiat un acord de colaborare, prin care în viitor o să avem activități didactice comune, școli de vară pentru rezidenți, activitate de cercetare comună. S-au deschis oportunități de colaborare foarte frumoase”, a precizat prof. univ. dr. Viorel Jinga.

Într-o primă etapă, colaborarea vizează specialitatea de diabet, nutriție și boli metabolocie. Ulterior, colaborarea va fi dezvoltată pe complicațiile diabetului pe linie neurologică, dar și pe specialitatea de endocrinologie.

Pe lângă rectorii celor două instituții de învățământ superior, la întâlnire au fost prezenți, din partea Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila:

  • Prof. univ. dr. Cătălina Poiană – Prorector cu probleme de învățământ postuniversitar al UMF “Carol Davila“, președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București și președinte al Comisiei Naționale de Endocrinologie a Ministerului Sănătății
  • Prof. univ. dr. Bogdan Popescu – Prorector pentru cooperare europeană și internațională al UMF “Carol Davila“, președinte al Comisiei Naționale de Neurologie a Ministerului Sănătății
  • Prof. univ. dr. Gabriela Radulian – Președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
  • Conf. univ. dr. Anca Pantea Stoian – Președintele Comisiei Naționale de Diabet a Ministerului Sănătății

”Sigur la început colaborarea va fi pe diabet, specialitatea doamnei conf. univ. dr. Anca Pantea Stoian, iar ulterior o vom dezvolta pe complicațiile diabetului pe linie neurologică , specialitatea domnului prof. univ. dr. Bogdan Popescu. De asemenea, pe linie de endocrinologie, a fost aici și doamna prorector, prof. univ. dr. Cătălina Poiană. Vom încerca în timp să dezvoltăm și alte specialități în care să fie o activitate comună, atât didactică, cât și de cercetare, dar și în ceea ce privește școala doctorală”, a explicat prof. univ. dr. Viorel Jinga.

Prof. Massimo Midiri, rectorul Universității din Palermo, a subliniat importanța acestei colaborări cu UMF Carol Davila.

”Astăzi am creat oportunitatea unei colabărări între universitățile noastre, care să ofere studenților noștri posibilitatea de a frecventa cursurile din România și Italia cu o diplomă de absolvire dublă, dar și oportunitatea de a participa la școli de vară comune, cursuri de doctorat și activități de cercetare. Astăzi este o zi importantă întrucât creștem rolul universităților noastre în clasamentul universităților europene”, a declarat Prof. Massimo Midiri, rectorul Universității din Palermo.

Reprezentanții Universității din Palermo au efectuat o vizită și la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB). Întâlnirea din cadrul SUUB a fost condusă de directorul medical al unității sanitare, Prof. dr. Corina Pop.

Articolul precedentPrima operaţie de implant auditiv de trunchi cerebral din România, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „M.S. Curie”
Articolul următorCe protecție oferă vaccinul împotriva variolei maimuței. Concluziile unui studiu britanic