Au mai ramas doar doua zile de inscrieri pentru primul curs de Podiatrie din Romania – editia Cluj-Napoca, care va avea loc pe 20 octombrie 2016, la Grand Hotel Napoca.

Data limita este marti, 11 octombrie 2016!

Cursul, organizat de Asociatia de Podiatrie cu sprijinul Şcolii Nationale de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti, asigura asistentilor medicali instruirea podiatrica pentru a obtine competentele necesare in preventia si ingrijirea adecvata a piciorului diabetic.

Un management necorespunzator al acestei complicatii a diabetului zaharat, poate conduce, in cazuri foarte grave, la amputatii la nivelul membrelor inferioare. De altfel, Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca riscul de amputatie a membrelor inferioare la persoanele diabetice este de 10 – 20 de ori mai ridicat decat in cazul persoanelor non-diabetice, evidentiind, astfel, necesitatea managementului specializat al piciorului diabetic.

in cadrul cursului de Podiatrie vor fi incluse cele mai importante notiuni si aspecte din practica clinica in managementului piciorului diabetic:

a· conceptul de picior diabetic;

a· elemente de baza in biomecanica piciorului si metode moderne de ortezare a piciorului diabetic;

a· neuropatia diabetica si educatia specifica ingrijirii picioarelor la persoanele cu diabet zaharat;

a· examinarea piciorului diabetic;

a· boala arterial-periferica la pacientii cu diabet zaharat;

a· infectia piciorului la pacientul cu diabet zaharat.

Componenta practica a cursului va cuprinde tehnici fundamentale in abordarea piciorului diabetic precum: tehnica evaluarii obiective a piciorului, tehnica testarii sensibilitatilor in neuropatia diabetica, tehnica indicelui glezna brat, tehnica de educatie specifica piciorului diabetic.

Cursul este sustinut de catre specialisti cu expertiza extinsa in ingrijirea piciorului diabetic: Conf. univ. dr. Ioan A. Veresiu – seful Clinicii de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din Cluj-Napoca, Asist. univ. dr. Georgeta Inceu – medic primar Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Şef lucr. dr. Raluca Popescu – medic primar Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Dr. Paula Pavel – medic primar Chirurgie Generala, Şef lucr. dr. Eduard Catrina – medic primar Chirurgie Generala, Iulia Dragoi – Fiziokinetoterapeut.

„Prezenta specialistului podiatru este vitala in echipa de ingrijire a persoanelor cu picior diabetic, iar toate eforturile Asociatiei de Podiatrie din ultimul an si jumatate, de la infiintare, au convers inspre crearea profesiei de podiatru si in Romania. Asistentii medicali care vor participa la acest prim curs de Podiatrie din Romania vor beneficia de o instruire de calitate, la standarde internationale si de expertiza unora dintre cei mai experimentati profesionisti in patologia piciorului diabetic.”, a declarat Dr. Norina Gavan, presedintele Asociatiei de Podiatrie.

Pentru mai multe detalii si inregistrare, va invitam sa accesati: www.podiatrie.ro/ro-ro/cursuri/ingrijirea_piciorului_diabetic.

infiintata in aprilie 2015, Asociatia de Podiatrie isi propune sa dezvolte specialitatea de podiatrie in randul asistentilor medicali si sa creeze meseria de podiatru si in Romania, sprijinind activitatile medicale, de cercetare si dezvoltare pentru preventia si managementul piciorului diabetic.

PR&Comunicare: Sanatatea Press Group – Expertul tau in comunicare pe domeniul medical.