Femeile care pe perioada sarcinii iau suplimente din ulei de peste iti protejeaza bebelusii de riscul de a face eczeme, potrivit specialistilor de la o prestigioasa Universitate din Australia.

Mai exact cercetatorii australieni au monitorizat 706 femei insarcinate cu un istoric familial de alergii. Astfel in saptamana 21 de sarcina, jumatate dintre femeile insarcinate au luat suplimente de acizi grasi Omega 3 de trei ori pe zi, in tinp ce restul de femei au primit ulei vegetal.

Rezultatele studiului au aratat ca acei copii care au primit Omega 3 in uter au prezentat un risc cu o treime mai mic de a dezvolta eczeme si cu 50% mai mic de a dezvolta intoleranta la ou. Mai mult decat atat specialistii vor sa vada daca suplimentele pe baza de ulei de peste protejeaza copiii si de astm.

Totodata medicii recomanda femeilor insarcinate sa nu consume mai mult de doua portii de peste oceanic pe saptamana, pentru a limita riscul contaminarii cu mercur.

Eczema este cea mai frecventa boala de piele si se manifesta prin inflamatia pielii, insotita de eritem, microvezicule, scoame si de prurit.