Uleiul de migdale utilizat inca din Antichitate poate fi de folos atat in scop terapeutic cat si estetic. Mai exact, uleiul de migdale poate oferi numeroase beneficii atat pentru sanatate cat si pentru frumusetea unei persoane.

Uleiul de migdale reprezinta remediul potrivit in cazul persoanelor care au probleme legate de caderea parului, datorita aportului important de vitamina E, minerale esentiale cum ar fi magneziu si calciu, dar si vitaminei D. Podoaba capilara va creste mai repede si va fi mai sanatoasa prin masarea scalpului cu cateva picaturi de ulei de migdale, de doua ori pe saptamana.

De asemenea, uleiul de migdale este folosit in tratarea pielii uscate, pe care o hidrateaza si o catifeleaza. in acelasi timp uleiul de migdale atenueaza senzatia de mancarime, durerea, eruptiile cutanate, iritatiile si arsurile care afecteaza pielea. Pe de alta parte consumul de migdale crude are numeroase beneficii asupra sanatatii, mai ales in tratarea problemelor sistemului digestiv. Totodata, uleiul de migdale ajuta la reducerea colesterolului, este un bun nutrient pentru sanatatea creierului si a sistemului nervos.

Nu in ultimul rand, uleiul de migdale este solutia ideala pentru femeile care doresc sa arate mereu frumoase si tinere, deoarece acesta intarzie procesul de imbatranire.