Trei localități din judeţul Ilfov, vizate de o caravană de screening al tuberculozei

0
79

O caravană de screening al tuberculozei se află, începând de luni, în trei localităţi din judeţul Ilfov.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Ilfov, caravana se află, luni, 22 noiembrie, în intervalul orar 9,00 – 13,00, în Petrăchioaia, în faţa dispensarului. Marți, 23 noiembrie, între orele 9,00 – 13,00, caravana se va afla în Vidra, sat Sinteşti, în faţa cabinetului medicului de familie, iar, miercuri,  pe 24 noiembrie, în intervalul orar 9,00 – 13,00, în Gruiu, în faţa dispensarului.

Iniţiativa se adresează cu precădere persoanelor din grupuri vulnerabile, însă pot participa toţi locuitorii judeţului Ilfov care au domiciliul în mediul rural.

Caravana este dotată cu un program de inteligenţă artificială care ajută la depistarea tuberculozei şi altor 14 patologii pulmonare. Serviciile medicale sunt asigurate de personal medical specializat, iar în contextul pandemiei de COVID-19, cu ajutorul testelor efectuate în mod gratuit, pot fi detectate inclusiv eventuale sechele post-COVID-19 şi se poate face o recomandare pentru continuarea investigaţiilor la un medic specialist.

Accesul către serviciile medicale va fi completat de activităţi de informare, educare şi conştientizare, desfăşurate inclusiv prin intermediul medicilor de familie, la nivelul judeţului Ilfov, iar persoanele diagnosticate vor beneficia de sprijin în vederea facilitării participării la tratament (consiliere psihologică, suport individual personalizat, subvenţii şi alte servicii).

Activităţile de screening al tuberculozei sunt realizate de Consiliul Judeţean Ilfov, în parteneriat cu Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” şi Asociaţia Română Anti-SIDA.

Articolul precedentValeriu Gheorghiță, despre varianta SARS-CoV-2 care ar putea eluda răspunsul imun oferit de vaccinuri
Articolul următorGCS: 1.550 cazuri de persoane pozitive cu SARS-CoV-2 și 154 decese, față de ultima raportare