Oamenii de stiinta de la o prestigioasa universitate din Statele Unite ale Americii au realizat un studiu conform caruia copiii care sufera lovituri usoare la cap pot manifesta tulburari de atentie si dificultati de memorare chiar si dupa un an de la accident.

De cele mai multe ori traumatismele craniene la copii determina simptome care dispar dupa cateva luni. }nsa simptomele care persista chiar si un an sunt tulburarile cognitive, de memorare, de concentrare sau reducerea vitezei de reactie. Specialistii atrag atentia ca cele mai frecvente simptome determinate de traumatismele craniene sunt uitarea, probleme de atentie, durerile de cap si oboseala persistenta.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 186 de copii care au suferit lovituri usoare fie in timpul activitatilor sportive, fie in urma unor accidente rutiere. Cercetatorii sustin ca aceste tulburari cognitive sunt cauzate de izbirea creierului de cutia craniana, pentru ca in mod normal creierul este suspendat in lichidul cefalorahidian.

Totodata oamenii de stiinta si-au manifestat intentia de a realiza si alte studii care sa arate categoriile de copii cu risc crescut in a manifesta simptome chiar si dupa un an de la accident.