in cadrul proiectului „Fiecare Copil Conteaza” implementat la nivel national in anul 2011, Asociatia Salvati Copiii Romania desfasoara o actiune caritabila pentru ajutorarea comunitatilor defavorizate din judetul Brasov. Actiunea vizeaza imbunatatirea starii de sanatate si igiena a copiilor din Comuna Budila, prin furnizarea de vitamine, alimente de baza, scutece, produse de igiena si produse sanitare in valoare totala de 5.632 lei.

„Suntem bucurosi sa putem sustine si anul acesta comunitatile defavorizate, prin extinderea proiectului pilot „Fiecare Copil Conteaza” implementat anul trecut la nivel national. Motivul pentru care am ales comuna Budila este acela ca, dintre cele 1.215 familii care locuiesc in zona, numai 202 primesc venitul minim garantat, iar aproximativ 100 nu au nicio sursa de venit. Acest lucru aduce dupa sine imposibilitatea familiilor de a achizitiona minimul necesar cresterii corespunzatoare a copiilor”, a precizat Gabriela Alexandrescu, presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

De programul „Fiecare Copil Conteaza” au beneficiat 50 de persoane: 4 gravide, 5 mame si 41 de copii cu varste cuprinse intre 0-5 ani. Cei mai multi copii proveneau din familii fara venituri materiale, cu un stil de viata precar, atat in ceea ce priveste nutritia, cat si conditiile de trai.

De asemenea, majoritate problemelor identificate de personalul medical implicat in proiect au fost de natura nutritionala, la care au contribuit lipsa de educatie privind igiena corporala si necunoasterea bolilor caracteristice varstei copiilor. Starile nutritionale precare favorizeaza aparitia bolilor de tract respirator, anemiilor carentiale, parazitozelor intestinale, dar si intarzierea dezvoltarii psihosomatice.

a€œSperam ca eforturile noastre sa aduca o contributie pozitiva in comunitate, iar rezultatele sa raspunda asteptarilor noastre, respectiv scaderea numarului de decese in randul copiilor. in ultimul an, nu s-a inregistrat niciun deces al copiilor pana in 5 ani. „, a adaugat Gabriela Alexandrescu.