Tratament stomatologic gratuit pentru elevii bucuresteni

0
43

Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) a anuntat primele rezultate ale campaniei sale de sigilare gratuita a molarilor. Din octombrie si pana acum, in cabinetele stomatologice ale ASSMB au fost facute 1.600 de astfel de proceduri, de care au beneficiat peste 600 de copii. 

Campania “Sigilarea gratuita a molarului de sase ani” a fost lansata in luna octombrie, in urma constatarii incidenţei crescute a cariei dentare pe primul molar permanent.

ASSMB puncteaza ca este foarte important ca parintii sa fie informati si sa-si duca copilul la medicul stomatolog. Sigilarea este o metoda simpla, rapida, non-invaziva si care ajuta in proportie de 90% la reducerea riscului aparitiei cariei dentare, daca este aplicata intre sase şi opt ani.

in ceea ce priveste consultatiile din cele 144 de cabinete stomatologice scolare din Bucuresti, din septembrie pana acum s-au prezentat peste 17.000 de elevi si s-au aplicat peste 64.000 de tratamente.

 

Ce inseamna sigilarea molarului de sase ani?

 

Sigilarea este un procedeu complet neinvaziv, nedureros care se realizeaza in aproximativ 15 minute. Maseaua este periata cu o pasta profesionala cu gust placut, dupa care se aplica un material fluid, imbogatit cu substante anticarie, care se fotopolimerizeaza ulterior. Dupa sigilare, copilul poate sa manance si sa bea, fara restrictii.

Procedura poate fi realizata doar cu acordul scris al parintelui/reprezentantului legal.

 

Articolul precedentMinisterul Sanatatii vrea sa creasca de patru ori numarul de doze de vaccin antidifteric din rezerva sa
Articolul următorCopiii internati la Institutul Marius Nasta au primit cadouri de la Mos Nicolae