Cercetatorii de la o prestigioasa universitate de la Tel Aviv au pus la punct o noua tehnica de tratare a cancerului. Aceasta noua metoda consta in implozia tumorilor canceroase pentru a reduce riscul de recidiva.

Oamenii de stiinta de la Tel Aviv sunt pregatiti sa inceapa testele clinice cu un implant radioactiv, la fel de fin ca un ac de cusut, care emite raze alfa cu raza scurta in interiorul tumorii. Spre deosebire de radioterapie care bombardeaza corpul cu raze gama din exterior, razele alfa circula in interiorul tumorii, propagandu-se spre exterior inainte de a se dezintegra.

Cercetatorii sustin ca noua tehnica care lupta impotriva cancerului este asemenea unei bombe cu fragmentatie. Atunci cand explodeaza atomii se disperseaza in continuu si emit particule alfa la distante mai mari. Noua tehnica dureaza doar zece zile, lasand in urma decat cantitati de plumb neradioactive si netoxice. Asadar aceasta metoda de distrugere a celulelor canceroase este mai sigura, majoritatea organismelor dezvoltand o imunitate impotriva revenirii tumorii.

in faza initiala, testele preclinice au fost facute pe soareci. Un grup de subiecti a fost supus interventiei chirurgicale in vederea eliminarii tumorii, in timp ce un alt grup a fost supus tratamentului radioactiv. Rezultatele au aratat ca intr-un procent de 100% cei care au suferit interventia chirurgicala au dezvoltat din nou o tumoare, fata de 50% dintre cei care au urmat tratamentul radioactiv.