Excelenta in medicina interna a fost premiata si in anul 2011, in cadrul celei de-a patra editii a Galei Premiilor Societatii Romane de Medicina Interna (SRMI). Evenimentul s-a desfasurat la Ateneul Roman, intr-un cadru elegant, rafinat si de bun gust. Festivitatea a reunit sute de specialisti in medicina interna.

Castigatorii desemnati in acest an au primit din partea Societatii Romane de Medicina Interna premii de excelenta pentru merite deosebite.

Astfel, premiul pentru intreaga cariera in medicina interna i-a fost decernat prof. univ. dr. Alexandru Ioan. Acesta a fost descris de catre presedintele SRMI, prof. univ. dr. Ioan Bruckner, ca fiind „un om sclipitor in reactii”.

Premiul Ioan Nanu-Muscel a fost acordat prof. univ. dr. Minerva Muraru, vicepresedinte SRMI si prof. univ. dr. Dan Dumitrascu, presedintele Societatii Romane de Neurogastro-enterologie de la Spitalul Clinic Judetean Cluj.

„Sunt onorata sa ma aflu azi aici. Vremea trece repede si batalia cu timpul o pierzi oricum. Eu sigur am castigat”, a marturisit prof. univ. dr. Minerva Muraru.

„Nu mi-am imaginat ca eu, lipsit de talent muzical, voi pasi pe scena Ateneului Roman. Acest premiu, un Oscar al Societatii de Medicina Interna, reprezinta o buna legatura intre scoala de medicina bucuresteana si cea clujeana”, a precizat prof. univ. dr. Dan Dumitrascu.

Claudiu Onogea, un tanar internist care va reprezenta Romania, in anul 2012, la scoala de Iarna de Medicina Interna din Elvetia a primit onorat Premiul Daniel Danielopolu.
Totodata, medicii rezidenti s-au bucurat de recunostinta SRMI. Dr. Dana Munteanu, vicepresedintele grupului tinerilor internisti a primit Premiul Iuliu Hatieganu. Dr. Ilinca Savulescu, dr. Adriana Gurghean si dr. Corina Homentcovschi, secretarele colectivului de redactie al revistei Societatii de Medicina Interna au fost castigatoarele Premiului N. Gh. Lupu.

La finalul Galei SRMI, Orchestra de Camera din Chisinau a oferit participantilor un concert de exceptie.