Tratament cu celule stem, folosit in lupta impotriva SIDA!

0
182

Un nou tratament cu celule stem a fost dezvoltat pentru lupta impotriva SIDA.

Tratamentul cu celule stem protejeaza sistemul imunitar de virusul care provoaca SIDA, sustin cercetatorii. Terapia consta in izolarea acelor gene care duc la inmultirea virusului HIV in organism, prin introducerea lor in celule stem umane, in laborator, urmand ca mai apoi, celulele stem sa fie introduse in maduva osoasa a pacientului.

in primele teste efectuate pe oameni, celulele stem anti-HIV au fost transplantate in organismele a cinci pacienti bolnavi de SIDA. Pacientii sufereau si de limfom, o forma de cancer ce se dezvolta in tesutul limfatic. Din cauza afectiunii, bolnavii au trebuit sa faca un transplant de maduva osoasa. O parte dintre celulele stem transplantate s-au dezvoltat in noile organisme, ducand la cresterea numarului de globule albe din sange, rezistente la virusul HIV. Dupa urmarea acestui tratament starea generala a pacientilor s-a imbunatatit.

Cercetatorii sustin ca tratamentulul cu celule stem functioneaza doar in cazul persoanelor diagnosticate cu limfom, care au suferit un transplant de maduva osoasa. Ei cred ca doar maduva osoasa sanatoasa poate duce la crestarea numarului de globule albe care protejeaza impotriva inmultirii virusului HIV in organism.

Articolul precedentPreturile medicamentelor vor fi calculate in lei
Articolul următorPeste 50.000 de cazuri de infectii respiratorii, depistate in ultima saptamana