Transpiratia urat mirositoare: indiciul unor afectiuni endocrine

0
276

Mirosul urat de transpiratie poate indica prezenta unor afectiuni endocrine. Atunci cand mirosul urat de transpiratie persista, chiar si in urma unei igiene riguroase, se poate vorbi de unele probleme hormonale.

Posibilele boli pe care transpiratia urat mirositoare le poate indica sunt hipertiroidia, ovarele polichistice, tumorile ovariene sau suprarenale. La barbati, mirosul neplacut poate fi cauzat de surplusul de testosteron, de exemplu. in cazul femeilor se poate vorbi de procesul androgenizarii, adica de excesul de hormoni masculini in organism.

Specialistii spun ca transpiratia urat mirositoare, sau bromhidroza, asa cum se mai numeste, face parte din procesul de sexualizare, si debuteaza la pubertate, din cauza hormonilor androgeni.

in cazul femeilor, odata cu inaintarea in varsta si cu instalarea menopauzei, mirosul urat al transpiratiei se diminueaza datorita faptului ca ovarele inceteaza sa mai functioneze.

Pentru a combate transpiratia urat mirositoare, specialistii recomanda igiena riguroasa, folosirea deodorantelor si a antiperspirantelor, epilarea axilelor si baile cu bicarbonat care impiedica dezvoltarea microbilor.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentVitamina B12 poate preveni pierderea de memorie
Articolul următorAncheta interna de la maternitatea Giulesti, contestata de Autoritatea de Sanatate Publica