Tot mai multi copii din Judetul Suceava vin la medic cu rahitism si anemie

0
168

Conform statisticilor, peste 4000 de copii figureaza in Statisticile Autoritatii de Sanatate Publica Suceava cu malnutritie, rahitism si anemie. Principala cauza a acestor imbolnaviri este reprezentata de alimentatia insuficienta.
Responsabilii Autoritatii de Sanatate Publica afirma ca, pe langa acesti 4000 de copii din evidente, mai sunt alte cateva mii care inca nu au ajuns la doctor.
Cercetarile indica faptul ca 720 din cazuri sufera de rahitism; aceasta cifra (destul de ingrijoratoare) denota faptul ca acesti copii nu sunt bine hraniti si nu sunt tratati corespunzator. Dupa cum se stie deja, rahitismul nu inseamna numai o afectare a oaselor, ci si a muschilor si a sistemului imunitar. Sunt situatii in care parintii nu le pot oferi copiilor o alimentatie buna, din cauza saraciei extreme. Tocmai din acest motiv medicii pediatrii sfatuiesc tinerele mamici sa alapteze copii o perioada cat mai indelungata si sa le ofere acestora o alimentatie cat mai diversificata.
Statisticile mai arata ca 95% din cazurile de rahitism au la baza lipsa vitaminei D – vitamina care se gaseste in peste, ficat de vita si galbenus de ou.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentVitamina B12 poate preveni pierderea de memorie
Articolul următorAncheta interna de la maternitatea Giulesti, contestata de Autoritatea de Sanatate Publica