Tot mai multe țări suspendă legăturile de transporturi de pasageri cu Italia

0
315

Malta a suspendat toate legăturile de transport de pasageri cu Italia, după confirmarea a patru cazuri de contaminare cu coronavirus începând de sâmbătă.

Prim-ministrul maltez Robert Abela a anunţat, într-o conferinţă de presă, că toate zborurile între ţara sa şi Italia sunt suspendate, măsură ce intră în vigoare imediat. Un serviciu zilnic de feribot între Sicilia şi Malta va fi folosit doar pentru transportul de medicamente şi mărfuri, relatează Agerpres.

Malta este puternic dependentă de importuri, mai ales de alimente, pentru activităţile zilnice, majoritatea produselor provenind din Italia.

Şi Tunisia, unde au fost confirmate cinci cazuri de coronavirus, a anunţat luni suspendarea legăturilor maritime cu Italia, ca măsură de precauţie împotriva propagării epidemiei.

Decizia a fost luată într-o reuniune a Consiliului de securitate naţională, a comunicat palatul prezidenţial.

În ce priveşte transportul aerian, s-a decis limitarea zborurilor dinspre Italia.

Măsurile vor fi aplicate până la 4 aprilie, ‘cu posibilitatea de modificare a perioadei, în funcţie de evoluţia situaţiei’.

Totodată, vacanţa şcolară şi universitară va începe cu patru zile mai devreme, la 12 martie, ‘dată fiind preocuparea opiniei publice’ faţă de răspândirea virusului.

Până în prezent, cinci persoane – una revenită din Italia, una din Franţa şi o alta contaminată în Tunisia – au fost diagnosticate cu noul coronavirus, a informat luni Chokri Hamouda, director general în Ministerul Sănătăţii. Cazurile au fost înregistrate în capitala Tunis, la Bizerte (nord), Gafsa (sud), câte unul, şi două la Mahdia (centru-est), a mai precizat responsabilul.

Guvernul marocan a anunţat în cursul dimineţii de marţi suspendarea tuturor curselor aeriene spre şi dinspre Italia, din cauza îngrijorărilor legate de epidemia de coronavirus din această ţară.

Suspendarea va rămâne în vigoare până la noi ordine, a indicat guvernul într-un comunicat.

Tot marţi, Ministerul Sănătăţii a anunţat că a fost confirmat un al treilea caz de coronavirus în Maroc. Este vorba despre un turist francez care a sosit sâmbătă la Marrakech, în centrul ţării.

Guvernul albanez a decis luni închiderea timp de 15 zile a şcolilor, anularea adunărilor publice şi a zborurilor directe spre nordul Italiei, după confirmarea primelor cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Persoanele afectate sunt un bărbat de 28 de ani, revenit de la Florenţa la sfârşitul lunii februarie, şi tatăl său, pe care probabil l-a contaminat, a comunicat Ministerul Sănătăţii, la scurt timp după miezul nopţii.

Cei doi pacienţi, spitalizaţi la Tirana, sunt în stare stabilă şi nu prezintă complicaţii, a precizat sursa citată.

Articolul precedentBilanț coronavirus în România: 52 de persoane în carantină, iar alte peste 11.200, în izolare la domiciliu
Articolul următorPlata ratelor la creditele ipotecare va fi suspendată în Italia din cauza coronavirusului