Plata ratelor la creditele ipotecare va fi suspendată în Italia din cauza coronavirusului

0
143

Plata ratelor la creditele ipotecare va fi suspendată pe întreg teritoriul Italiei din cauza epidemiei de coronavirus, a declarat marţi ministrul adjunct al Economiei.

„Da, acesta va fi posibilă pentru persoane fizice şi gospodării”, a spus Laura Castelli într-un interviu acordat postului Radio Anch’io, când a fost întrebată despre o astfel de posibilitate.

Anterior, Asociaţia băncilor din Italia (ABI) a anunţat că un grup de bănci reprezentând 90% din totalul activelor bancare vor oferi moratorii la plata datoriilor pentru micile firme şi gospodarii care se confruntă cu efectele economice ale epidemiei de coronavirus care a lovit Italia, relatează Agerpres.

Separat, ministrul Industriei din Italia a anunţat că Guvernul de la Roma va aproba un set de măsuri în valoare de aproximativ 10 miliarde de euro pentru a contracara efectele epidemiei de coronavirus. Stefano Patuanelli a declarat pentru postul Radio Capital că, cel mai probabil, măsurile vor duce la creşterea deficitului bugetar până la aproape de 3% din Produsul intern brut în acest an.

Anterior, o sursă guvernamentală a declarat pentru Reuters că Ministerul de Finanţe din Italia analizează posibilitatea de a majora deficitul bugetar până la 2,8% din PIB în acest an. Aceasta după ce, în urmă cu doar o săptămână, acelaşi Minister de Finanţe a anunţat că intenţionează să majoreze deficitul la 2,5% din PIB de la ţinta precedentă de 2,2% din PIB.

Italia, ţara europeană cea mai afectată de noul coronavirus, a înregistrat în 24 de ore 97 de decese, ceea ce a adus la 463 numărul total de decese de la începutul epidemiei, potrivit unui raport oficial publicat luni seară de autorităţile italiene. Numărul cazurilor pozitive la coronavirus a crescut luni în Italia la 9.172. Dintre acestea, 724 de persoane sunt considerate vindecate.

Astăzi este prima zi de carantină în întreaga Italie, măsură care afectează 60 de milioane de oameni. La o zi după ce a închis regiunile în care au fost confirmate focare de Covid-19, premierul Giuseppe Conte a anunțat, luni seară, că întrega țară intră sub incidența unui decret pe care l-a numit „Toți acasă!”. Sunt 9.173 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, care a răpus deja mai mult de 460 de oameni. Peste 760 de oameni sunt considerați vindecați, însă cam tot atâția sunt în stare critică, internați la terapie intensivă.

Italienii sunt sfătuiți să iasă din casă doar pentru deplasările în interes de serviciu sau sanitar. Sunt suspendate toate adunările publice, inclusiv nunțile și înmormântările, iar localurile pot fi deschise până la ora 18.00, cu obligația de a păstra distanța de un metru între clienți.

Articolul precedentTot mai multe țări suspendă legăturile de transporturi de pasageri cu Italia
Articolul următorCoronavirus la nivel înalt: Preşedintele PE a intrat în carantină voluntară