Restricţiile instituite pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus rămân în vigoare de Crăciun şi de Anul Nou, a afirmat, vineri, preşedintele Klaus Iohannis.

„Restricțiile, repet, nu sunt doar așa, ca să fie, și respectarea lor este obligatorie. Totuși, cred că majoritatea românilor înțeleg rostul acestor restricții, înțeleg rostul măștii, înțeleg rostul distanțării. Toate acestea sunt pentru a ne proteja de boală. Este foarte clar și este foarte clar un lucru pe care îl observăm pe zi ce trece. Aceste măsuri sunt corecte. Cu toții vedeți datele care se comunică zilnic oficial. Nu am scăpat de pandemie. Avem în fiecare zi mii de persoane care s-au infectat, însă numărul de la o zi, la alta nu mai este în creștere, cum din păcate a fost, de exemplu, în noiembrie. Lucrurile s-au stabilizat și se poate chiar observa o mică scădere, însă să nu o înțelegem greșit. Nu este momentul pentru relaxare.”, a precizat președintele.

Mai mult, Klaus Iohannis a avertizat că cei care nu repsectă restricțiile, vor fi amendați.

„Există dispozitive suplimentare pregătite de MAI. Pentru cei care nu inteleg vorba buna, vor avea surpriza sa fie amendati. Restricțiile nu-s doar asa, sa fie, ci este obligatorie respectarea lor. Cred ca majoritatea romanilor inteleg rolul restrictiilor, al mastii.”, a maă adăugat președintele.