Timișoara: Rezidenți ATI merg din casă în casă pentru a le vorbi oamenilor despre vaccinarea anti-COVID-19

0
213
Sursa foto: Spitalul Victor Babeș Timișoara/ Facebook

O echipă de medici rezidenți de ATI de la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara au decis să meargă din casă în casă și să explice oamenilor de ce este importantă și necesară vaccinarea împotriva noului coronavirus, în speranța că astfel populația va înțelege mai bine și va merge să se imunizeze.

”Atunci când vezi secțiile de Terapie Intensivă pline cu pacienți a căror viață atârnă de un fir de păr, din cauză că refuză vaccinul sau nu cred că boala există, atunci când secțiile roșii sunt pline de pacienți cu forme medii sau grave de COVID care pur și simplu ar face orice pentru a putea respira fără a fi conectați la un aparat, pentru că acolo am ajuns, te întrebi: De ce? De ce oamenii nu vor să se vaccineze? De ce nu cred în această boală cumplită care a ucis peste 50.000 de români? Și, în acel moment, îți dai seama că poate nu ai făcut destul. Că poate orele și zilele și nopțile pe care le-ai petrecut în ATI ajutându-i pe bolnavi nu au fost îndeajuns. Ai făcut tot ce se putea în spital. Dar, probabil, nu aici trebuia dusă bătălia. Dacă cei pe care îi tratăm astăzi în ATI-urile ocupate 100% ar fi înțeles ce să facă, de ce este importantă imunizarea, de ce este important să poarte mască și să se ferească, nu am fi ajuns în situația asta. De aceea, noi, câțiva medici rezidenți de ATI, am decis să mai facem ceva. Să mergem din casă în casă, din bloc în bloc sau pur și simplu pe stradă să le explicăm oamenilor, față în față, de ce este necesar să ne vaccinăm, să ne protejăm. Vom sta de vorbă cu timișorenii, le vom împărtăși din experiența noastră din spital și le vom arăta care sunt beneficiile vaccinării, riscurile, posibilele efecte adverse”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Spitalului ”Victor Babeș” Timișoara.

Demersul medicilor rezidenți va începe de joi și se dorește informarea populației în cât mai multe zone ale orașului.

”De mâine (joi – n.r.), vom începe această campanie de informare a cetățenilor. Sperăm să ajungem în cât mai multe zone din oraș, să întâlnim cât mai mulți oameni pe care să-i convingem că este esențial să se vaccineze și să nu plece urechea la dezinformările practicate de antivacciniști, în special în mediul online”, se mai arată în postare.

Săptămâna aceasta echipa de medici rezidenți se va afla în zona Stadion – Sala Olimpia, zilnic, începând cu ora 17.00

Echipa este formată din dr. Alex Pârâianu, dr. Vlad Făcuț, dr. Dorian Gurban, dr. Daniel Jipa, dr. Titel Tapirdea, dr. Novăcescu Alexandru.

Articolul precedentJurma: Certificatul verde nu poate înlocui măsurile de restricție de tip lock-down
Articolul următorOMS: A doua generație de vaccinuri anti-COVID ar putea fi auto-administrate