Timișoara intră în carantină de noapte în week-end, după ce rata de incidență COVID a trecut de 4 la mie

0
46

Rata de incidență COVID-19 în Timișoara a depășit pragul de 4 cazuri la mia de locuitori, astfel că orașul intră, începând din week-end, în carantină de noapte. Măsura se aplică în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș anunță că Timișoara și orașul Jimbolia, precum și alte localități, în care rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 4 cazuri la mia de locuitori, intră în carantină de noapte în weekend.

Astfel, magazinele și restaurantele se închid la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar deplasarea după ora 20.00 se face doar cu declarație pe proprie răspundere și doar în cazuri speciale.

Timișoara a înregistrat o rată a incidenței de 4,49 de cazuri la mia de locuitori, conform Prefecturii Timiș. De asemenea, două localități din Timiș, Bucovăț și Moravița, intră în carantină de noapte pe parcursul întregii săptămâni, de luni până duminică, după ce rata de infectare a trecut de pragul de 7,5 la mia de locuitori.

CJSU impune măsuri și pentru localități care au depășit rata de 3 cazuri la o mie de locuitori, dar nu au trecut de 4/1.000 locuitori. Astfel, în orașul Deta și în localitățile Ohaba Lungă, Orțișoara și Peciu Nou este obligatoriu certificatul verde.

Totodată, CJSU a decis și obligativitatea purtării măștii de protecție pe o raza de 25 de metri în jurul unor spații publice, cum ar fi piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spații comerciale, unități spitalicești.

Măsurile se aplică începând de joi, 23 septembrie.

Restricțiile pentru Timișoara și localitățile unde rata de infectare a trecut de 4 la mia de locuitori:

Se interzice circulația persoanelor în afară locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 05.00, cu următoarele excepții:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistență persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.
Articolul precedentAngajări la Spitalul Militar de Campanie ROL 2: Se caută 15 asistenți medicali principali
Articolul următorCîțu: Doza a treia de vaccin anti-COVID, administrată începând din 28 septembrie