Tg. Mureș: 10 milioane euro pentru un proiect de cercetare a unor metode personalizate în tratamentul AVC legat de fibrilaţia atrială

0
375
facebook/ Theodora Benedek

Şefa Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Theodora Benedek, anunță câştigarea unei finanţări de 10 milioane euro prin programul Horizon Europe al UE pentru un proiect de cercetare a unor metode personalizate în tratamentul accidentului vascular cerebral (AVC) legat de fibrilaţia atrială:

„Un nou proiect european câștigat! Comisia Europeană a anunțat astăzi că proiectul <<Health virtual twins for the personalised management of stroke related to atrial fibrillation>>, pe care l-am depus în martie, a fost selectat pentru finanțare prin programul Horizon Europe al UE” -menționează dr. Theodora Benedek pe pagina sa de socializare.

Proiectul își propune să identifice metode personalizate de prevenție și tratament al stroke-ului la pacienții cu fibrilație atrială

Potrivit acesteia, în consorțiul proiectului, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș este partener cu 19 centre de excelență, universități și companii de cercetare, din nouă țări europene.

Proiectul, în valoare de 10 milioane euro, își propune să identifice metode personalizate de prevenție și tratament al stroke-ului la pacienții cu fibrilație atrială, pornind de la crearea unui “geamăn digital virtual” al pacientului.
„După proiectul Discharge, acesta este al doilea proiect de cercetare de mare anvergură, finanțat de Comisia Europeană, pe care echipa coordonată de mine îl câștigă și îl derulează prin UMFST.
Le doresc tuturor celor din echipa de proiect…. sa aibă putere de lucru, transmite șefa Clinicii de Cardiologie din cadrul SCJU Târgu Mureş.

Articolul precedentPacienții SJU Satu Mare pot beneficia de servicii de chirurgie oncologică
Articolul următorAnalize gratuite, în august, la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu