in cadrul unui experiment pe soareci, oamenii de stiinta americani au reusit sa transforme mostre de piele in celule care se gasesc in principalele tesuturi ale creierului.

Desi oamenii de stiinta americani sunt incantati de progresele inregistrate, este nevoie de efectuarea multor teste pana cand aceasta tehnica va fi aplicata si pe om. Daca pana acum celulele stem puteau inlocui orice tip de celula, de la cele din tesutul osos pana la cele de pe creier, expertii americani au recurs la acest fel de celule deoarece cele stem sunt foarte greu de obtinut.

Astfel solutia gasita de cercetatorii din California a fost transformarea celulelor pielii, o optiune mult mai simpla decat cea a celulelor stem. Mai exact in cadrul studiului, oamenii de stiinta au realizat celule care pot inlocui trei tipuri de celule ale creierului: neuroni, astrocite si oligodendrocite.

Totodata cercetatorii au reusit sa demonstreze ca celulele se pot integra in creierul unui soarece si pot produce un anumit tip de proteina care face posibila efectuarea semnalului electric prin electroni.