Testele HIV pentru acasasi campanii online, printre masurile recomandate de OMS in lupta impotriva acestui virus

0
36

Organizatia Mondiala a Sanatatii le propune statelor sa isi modifice abordarea in lupta impotriva HIV, in special in ceea ce priveste testarea, pentru a face fata unei modificari a acestei epidemii in lume. Astfel, OMS a lansat un ghid in acest sens.

Printre masurile recomandate se numara implementarea, in toate tarile, a unei strategii standard de testare pentru HIV, care sa foloseasca trei teste reactive consecutiv. in prezent, statele unde numarul pacientilor infectati era cel mai mare utilizau doua teste consecutive. Noua abordare ar ajuta, insa, tarile sa obtina o acuratete maxima in privinta testarilor pentru HIV.

in plus, posibilitatea testarilor acasa ar putea creste numarul persoanelor dispuse sa faca aceasta analiza, in special in randul celor aflati la risc.

Retelele de socializare pot contribui la stabilirea mai exacta persoanelor aflate la ris. De exemplu, atunci cand au fost testate 99 de persoane aflate in listele cu prieteni ai unui numar de 143 de pacienti infectati cu HIV, in Republica Democrata Congo, s-a descoperit ca 48% dintre cei nou-testati aveau infectia.

Un alt pas recomandat il reprezinta identificarea unor ”influenceri” care sa transmita mesaje scurte sau clipuri pentru a consolida increderea in testarea HIV si a convinge oamenii sa isi faca aceasta analiza. De asemenea, incurajarea consilierilor sa ia legatura online cu populatia la risc a dat rezultate promitatoare in Vietnam.

Folosirea testelor duale HIV/sifilis in ingrijirea gravidei poate contribui la eliminarea transmiterii virusului de la mama la copil, potrivit OMS. De asemenea, sunt incurajate abordari mai integrate pentru HIV, sifilis si hepatita B.

La sfarsitul anului 2018, in lume existat 37,9 milioane de oameni cu HIV. Dintre acestia, 79% erau diagnosticati, iar 62% primeau tratament.

Articolul precedentO campanie provaccinare inedita
Articolul următorSperante privind dezvoltarea unui vaccin anti-HIV eficient