Testele de depistare a cancerului sunt intarziate in Marea Britanie

0
37

Numarul de pacienti nevoiti sa astepte mai mult de sase saptamani pentru teste de cancer s-a dublat in ultimul an, in Marea Britanie. Zeci de mii de oameni se confrunta cu intarzieri indelungate pentru scanarea tumorilor, iar acest aspect ar putea pune in pericol sansele lor de recuperare, este precizat intr-un articol pe Daily Mail.

Specialistii avertizeaza ca intarzierea diagnosticului, prin scanari RMN si ultrasunete, ii poate costa viata pe pacienti si afirma ca acesta este motivul pentru care rata supravietuitorilor de cancer din Marea Britanie este atat de mica in comparatie cu alte tari occidentale.

Cele mai recente cifre ale Departamentului de Sanatate arata ca, lunar, 5.700 de pacienti au fost nevoiti sa astepte mai mult de sase saptamani pentru teste, iar aceste cifre reprezinta o crestere de 90% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Expertii au pus presiune asupra spitalelor pentru a efectua teste de depistare a cancerului de colon, tumori cerebrale si alte boli grave, permitand astfel accesul mai rapid la tratament.

Printre cele 15 teste in cauza se numara colposcopia si clismele de bariu, RMN-ul si tomografia computerizata pentru a detecta tumorile, precum si ecocardiograme, pentru a urmari bolile de inima. Mike Hobday, de la Macmillan Cancer Support, a afirmat ca depistarea cancerului de colon timpurie creste sansele de viata pentru cel putin cinci ani, iar daca diagnosticul se face tarziu, doar unul din zece pacienti traieste atat de mult.

Un raport din luna decembrie a anului 2010, a aratat ca britanicii cu unele tipuri de cancer, cu varste peste 65 de ani, sunt mai amenintati sa moara decat cei din Australia, Danemarca, Norvegia sau Suedia

Articolul precedentFolosirea frecventa a substantei ibuprofen poate dauna organismului
Articolul următorSistemul Informatic Unic Integrat a fost reparat