Sistemul Informatic Unic Integrat a fost reparat

0
133

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta, a anuntat intr-o conferinta de presa ca problemele aparute la Sistemul Informatic Unic Integrat au fost remediate si ca de luni, 17 ianuarie 2011, Casele Judetene de Sanatate vor functiona dupa programul normal. Lucian Duta a mai precizat ca baza de date a SIUI nu a fost afectata de aceste probleme.

a€œin urma verificarilor si testarilor tehnice si operationale efectuate de CNAS, sistemul informatic functioneaza in parametrii pentru care a fost proiectat”, se arata intr-un comunicat al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, care mai precizeaza ca Sistemul Informatic Unic Integrat a fost repornit de sambata.

Casele de Asigurari de Sanatate si-au intrerupt activitatea, dupa ce in data de 12 ianuarie 2011 au aparut probleme la softul sistemului. Sistemul Informatic Unic Integrat este cel mai important instrument de lucru in activitatea Caselor de Asigurari de Sanatate. Scopul acestuia este de a prelua intr-o maniera informatizata raportarile furnizorilor de servicii medicale, medicamente si de dispozitive medicale pentru a le deconta corespunzator cu normele legale in vigoare.

Articolul precedentTestele de depistare a cancerului sunt intarziate in Marea Britanie
Articolul următorMinistrul Sanatatii, Cseke Atilla, s-a intalnit cu omologul sau din Palestina